Teplý salát z brokolice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 hrst Fazolové lusky zelené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1407.3 mg
  • Vláknina 30560 mg
  • Vitamín A 30560 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 237.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nálev, smícháme sójovou omáčku, dvě lžičky škrobu, cukr a ocet. Zamícháme, aby se vše spojilo.

  • 2

    Doplníme směs studenou vodou na 250ml, promícháme a necháme chvíli odležet.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme nastrouhaný zázvor, nakrájenou mrkev a rozebranou brokolici na růžičky. Potom přidáme nakrájené fazolky a fenykl. Dusíme 5 minut.

  • 4

    Zeleninu přelijeme připraveným nálevem, zamícháme a hřejeme, dokud se nezačne směs vařit.

  • 5

    Hotový salát posypeme mandlovými lupínky a podáváme teplý.

Komentáře k receptu