Pečená jablka s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 1 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 456.6 mg
- Vláknina 17363 mg
- Vitamín A 17363 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Jablka omyjeme, odřízneme stopku, z druhé strany vyřízneme jádřinec a vnitřek opatrně částečně nožem a lžičkou vydlabeme. Jablka pak naplníme borůvkami, které jsme smíchali s polovinou cukru, naskládáme je do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před koncem pečení jablka posypeme zbylým cukrem, smíchaným se skořicí.
-
3
Upečená jablka servírujeme teplá.