Hruška zapečená s hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 2 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 120.6 mg
- Vláknina 7959.5 mg
- Vitamín A 7959.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Dužinu částečně vydlabeme lžičkou. Vydlabanou dužninu a sýr nakrájíme na malé kousky, smícháme a velmi jemně opepříme a osolíme. Směs dáme zpět do půlek hrušky a krátce zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
2
Hrušky servírujeme polité borůvkovým kompotem.