Hruška zapečená s hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Kompot borůvkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 120.6 mg
  • Vláknina 7959.5 mg
  • Vitamín A 7959.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Dužinu částečně vydlabeme lžičkou. Vydlabanou dužninu a sýr nakrájíme na malé kousky, smícháme a velmi jemně opepříme a osolíme. Směs dáme zpět do půlek hrušky a krátce zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 2

    Hrušky servírujeme polité borůvkovým kompotem.

Komentáře k receptu