Italská sýrová polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1340 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 823.4 mg
- Vláknina 21612.2 mg
- Vitamín A 21612.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Papriku nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a všechnu nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou podusíme pod pokličkou cca deset minut.
-
2
Po deseti minutách přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl a pepř. Dusíme, dokud nejsou rajčata měkká.
-
3
V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání do ní vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách dáme stranou, pořádně ji opepříme a vmícháme do ní nastrouhaný či na kostky pokrájený sýr.
-
4
Polentu rozdělíme na talíře, na ní navršíme zeleninu a ihned podáváme.