Králičí kousky na bylinkách
Suroviny
- 350 g Králičí maso
- 130 g Lilek
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Rajčata
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 625.9 mg
- Vláknina 5924.3 mg
- Vitamín A 5924.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykoštěné králičí filety nakrájíme podélně na kolečka a zlehka naklepeme. Vložíme do mísy a promícháme s bylinkami nasekanými najemno a 3 lžícemi oleje. (část rozmarýnu si odložíme). Zakryjeme fólií a necháme v lednici alespoň hodinu marinovat.
-
2
Rajče spaříme horkou vodou, oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky.
-
3
Lilek nakrájíme na kostičky, nasypeme do větší pánve, přidáme olivový olej, neoloupaný stroužek česneku a snítku rozmarýnu a cca 3min opékáme. Potom ochutíme solí, přidáme lžíci oleje, marinované maso a zprudka asi 2min orestujeme. Vmícháme rajče, podlijeme vínem a odstavíme.
-
4
Maso podáváme posypané pepřem a nasekanou petrželkou.