Indické plněné papriky
Suroviny
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 5 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 8 ks Paprika červená
- 3 ks Chilli paprička zelená
- 8 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 440.5 mg
- Vláknina 6784.3 mg
- Vitamín A 6784.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory zbavíme slupek, uvaříme a rozmělníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s česnekem, zázvorem, zelenými chilli papričkami a lístky koriandru.
-
2
V pánvi předehřejeme olej. Na něm opečeme kmín, dokud nezačnou semínka praskat. Následně přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, zelené chilli a dozlatova za stálého míchání smažíme, dokud směs nezezlátne.
-
3
Rozmělněné brambory promícháme s osmahlou směsí, zasypeme kořením, přidáme lístky koriandru a ochutíme špetkou soli.
-
4
Papriky opláchneme a naplníme kořeněnou nádivkou z brambor. Následně je zakryjeme vršky paprik. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a nadívané papriky na něm podusíme pod pokličkou, dokud nejsou měkké. Papriky průběžně otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Ozdobíme cibulí a podáváme horké.