Indické plněné lilky
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 kávová lžička Pískavice řecké seno
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Anýz mletý
- 1 kávová lžička Mango
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 5 ks Lilek
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 629.8 mg
- Vláknina 18166.9 mg
- Vitamín A 18166.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi bez oleje opražíme semínka z hořčice, následně pískavici, kmín a anýz. Rozemeleme je a smícháme s chilli, mletým mangem a solí.
-
2
Lilky rozkrojíme na dvě části a každý kousek rozdělíme do tří čtvrtin. Tyto kousky vložíme na 10 minut do slané vody, následně je vyjmeme a necháme oschnout. Poté jej naplníme směsí koření.
-
3
Na pánvi si rozpálíme olej a lilky ochucené kurkumou na něm osmažíme. Můžeme podávat.