Indické ostré jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 37 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 388.5 mg
- Vláknina 4608.1 mg
- Vitamín A 4608.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1584.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Česnek, chilli, zázvor, kurkumu a mletý koriandr rozetřeme na jemnou pastu. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na tuku následně cibuli osmažíme, dokud se nezabarví do hněda.
-
2
Přidáme koření a smažíme, dokud se nezbavíme veškerého tuku. Přidáme nakrájená rajčata a necháme ještě několik minut vařit.
-
3
V této směsi podusíme jehněčí, pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Když je maso hotové, posypeme jej masalou a ozdobíme pokrájenými lístky koriandru. Můžeme podávat.