Ostré rybí kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 ml Voda pitná
  • 50 ml Rajčatová pasta
  • 100 ml Koriandr čerstvý
  • 25 ml Olej z hořčičných semínek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 3 polévková lžíce Tamarindová šťáva
  • 2 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 948.3 mg
  • Vláknina 2898.2 mg
  • Vitamín A 2898.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme ho nečistot a kostí. Následně ho nakrájíme na menší kusy, polijeme 2 lžícemi šťávy z tamarindu, posypeme namletou kurkumou a špetkou soli a odložíme na 10 minut bokem.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a rybu v něm smažíme, dokud nezhnědne. Následně do toho samého oleje nasypeme kmínu a jakmile začnou praskat, přidáme rajčatovou pastu a necháme smažit 3 minuty. Potom celou směs zalijeme vodou a uvedeme k varu.

  • 3

    Ochutíme mletým chilli kořením, fenyklem, zázvorem a špetkou soli. Celé důkladně promícháme a přidáme zelené chilli papričky a lžíci šťávy z tamarindu, znovu promícháme. Podle chuti osolíme. Pánev přikryjeme pokličkou a rybu necháme ve směsi podusit 15 minut. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a můžeme podávat.

Komentáře k receptu