Ostré rybí kari
Suroviny
- 400 ml Voda pitná
- 50 ml Rajčatová pasta
- 100 ml Koriandr čerstvý
- 25 ml Olej z hořčičných semínek
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 5 ks Chilli paprička zelená
- 2 špetka Sůl
- 1 kg Kapr obecný
- 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 3 polévková lžíce Tamarindová šťáva
- 2 polévková lžíce Fenykl čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 948.3 mg
- Vláknina 2898.2 mg
- Vitamín A 2898.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme ho nečistot a kostí. Následně ho nakrájíme na menší kusy, polijeme 2 lžícemi šťávy z tamarindu, posypeme namletou kurkumou a špetkou soli a odložíme na 10 minut bokem.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a rybu v něm smažíme, dokud nezhnědne. Následně do toho samého oleje nasypeme kmínu a jakmile začnou praskat, přidáme rajčatovou pastu a necháme smažit 3 minuty. Potom celou směs zalijeme vodou a uvedeme k varu.
-
3
Ochutíme mletým chilli kořením, fenyklem, zázvorem a špetkou soli. Celé důkladně promícháme a přidáme zelené chilli papričky a lžíci šťávy z tamarindu, znovu promícháme. Podle chuti osolíme. Pánev přikryjeme pokličkou a rybu necháme ve směsi podusit 15 minut. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a můžeme podávat.