Rybí Hydebaradi
Suroviny
- 125 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Čertovo lejno
- 2 ks Cibule
- 6 ks Chilli paprička
- 5 ks Koriandr čerstvý
- 1 kg Treska aljašská
- 2 polévková lžíce Tamarindová šťáva
- 2 polévková lžíce Kokos čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 24 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 911.5 mg
- Vláknina 3825.3 mg
- Vitamín A 3825.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 10.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu zbavíme nečistot a naporcujeme ji. Na suché pánvi opečeme cibuli, koriandr, červené chilli, polovinu semínek kmínu, sezamová semínka a nastrouhané kokosové dužiny. Když je směs opečená, důkladně ji rozemeleme, až vznikne hustá kaše.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, posypeme zbývajícím kmínem a špetkou assafoetidu. Na koření položíme kořeněnou kaši a důkladně osmažíme, zalijeme šťávou z tamarindu, posypeme špetkou soli. Necháme vařit cca 10 minut, následně vložíme do omáčky naporcovanou rybu a necháme péct, dokud není řádně propečená a měkká. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.