Jihoindické kuře
Suroviny
- 125 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Garam masala
- 3 kávová lžička Kokos sušený
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Cibule
- 7 ks Ořechy Kešu
- 5 ks Chilli paprička
- 5 ks Chilli paprička zelená
- 1 kg Kuřecí maso vařené
- 1 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 5 polévková lžíce Koriandr celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1829 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 132 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2034.5 mg
- Vláknina 20067.4 mg
- Vitamín A 20067.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře zbavíme nečistot a pečlivě opláchneme. Nakrájíme jej na 16 částí. Do trouby vložíme pekáč s cibulí a cibuli pečlivě upečeme.
-
2
Smícháme dohromady koriandr, červené chilli, papričky, kmín, semínka sezamu, nastrouhaný kokos a oříšky. Celou směs na pánvi opečeme.
-
3
Směs z pánve umeleme s opečenou cibulí, dokud nám nevznikne hutná kaše. Kaši následně ochutíme špetkou soli.
-
4
Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm zelené chilli papričky, společně s lístky kari a odložíme bokem. Na zbytku oleje osmahneme maso.
-
5
Maso smícháme s kořeněnou směsí a opět smažíme na pánvi, dokud nám maso nezměkne. Maso rozmístíme po 4 kusech na misky a ozdobíme koriandrem, kořením a masalou. Ihned podáváme