Hovězí salát z thajské kuchyně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Koriandr čerstvý
  • 1 hrst Ořechy Kešu
  • 1 dl Sirup Monin - kokosový
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 881.2 mg
  • Vláknina 13616.5 mg
  • Vitamín A 13616.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou papriku spolu s chilli papričkami zbavíme jádřinců a nakrájíme. Dáme je do mixéru, kam přilijeme kokosový sirup a rybí omáčku. Všechny suroviny dobře rozmixujeme.

  • 2

    Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pánve na rozpálený olej. Přidáme kešu oříšky, oloupané a nakrájené avokádo a oloupaný nakrájený banán. Přilijeme sojovou omáčku, nakrájené stonky koriandru. Nakonec vmícháme připravenou omáčku, vše přivedeme k varu a potom ještě povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně.

  • 3

    Připravený salát rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtku citrónu a teplý salát podáváme.

Komentáře k receptu