Hovězí salát z thajské kuchyně
Suroviny
- 300 g Hovězí svíčková
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Banány
- 1 ks Citrony
- 5 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Koriandr čerstvý
- 1 hrst Ořechy Kešu
- 1 dl Sirup Monin - kokosový
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 9 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 881.2 mg
- Vláknina 13616.5 mg
- Vitamín A 13616.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou papriku spolu s chilli papričkami zbavíme jádřinců a nakrájíme. Dáme je do mixéru, kam přilijeme kokosový sirup a rybí omáčku. Všechny suroviny dobře rozmixujeme.
-
2
Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pánve na rozpálený olej. Přidáme kešu oříšky, oloupané a nakrájené avokádo a oloupaný nakrájený banán. Přilijeme sojovou omáčku, nakrájené stonky koriandru. Nakonec vmícháme připravenou omáčku, vše přivedeme k varu a potom ještě povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně.
-
3
Připravený salát rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtku citrónu a teplý salát podáváme.