Vejce se slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2011 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 795 mg
  • Draslík 608 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky.

  • 2

    Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce.

  • 3

    Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem.

Komentáře k receptu