Pilaf z hovězího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 23 g
- Sodík 739 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 70.8 mg
- Draslík 1117.9 mg
- Vláknina 3039.5 mg
- Vitamín A 3039.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vaříme dle návodu na obalu výrobku.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a na plátky nakrájenou cibuli lehce osmažíme spolu s prolisovaným česnekem. Přidáme zázvor, mleté maso, které co nejvíce rozdrobíme, a 300ml vývaru.
-
3
Jakmile přestane být maso syrové, přidáme uvařenou rýži, promícháme a přidáme zbytek vývaru. Vaříme dvě minuty a směs ochutíme kari kořením, chilli, solí a pepřem. Za občasného míchání vaříme, dokud se témeř všechna tekutina nevyvaří. Ihned podáváme.