Borůvková polévka finská

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Borůvky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 87.3 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody.

  • 3

    Mléko nalijeme do hrnce, přidáme do něj cukr, přisypeme borůvky a necháme 15 minut vařit. Pak polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem, krátce povaříme, přimícháme žloutky a nakonec sníh z bílků.

  • 4

    Polévku podáváme teplou.

Komentáře k receptu