Borůvková polévka finská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 8 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 87.3 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody.
-
3
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme do něj cukr, přisypeme borůvky a necháme 15 minut vařit. Pak polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem, krátce povaříme, přimícháme žloutky a nakonec sníh z bílků.
-
4
Polévku podáváme teplou.