Candát s kari omáčkou
Suroviny
- 400 g Candát obecný
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 100 g Pórek
- 100 g Losos - filety
- 12 ml Olej olivový
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 50 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar rybí
- 10 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 235.9 mg
- Draslík 330.4 mg
- Vláknina 2291.5 mg
- Vitamín A 2291.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. Porce ryby omyjeme, osušíme a osolíme. Lososa pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme, přidáme žloutky a zakysanou smetanu. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako pórek. K pokrájené mrkvi a pórku přimícháme polovinu kari koření, mletou papriku a cayenský pepř. Takto připravenou zeleninu přendáme na talíř.
-
2
Porce candáta potřeme lososovým pyré a stranou bez kůže obtiskneme do zeleniny na talíři, přitlačíme.
-
3
Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby se zeleninou. Opékáme 4 minuty z každé strany. Máslo rozpálíme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme druhou polovinu kari, vývar a víno. Osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem a necháme zredukovat na 1/4 objemu. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Porce ryby servírujeme přelité kari omáčkou.