Candát s kari omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Candát obecný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 100 g Losos - filety
  • 12 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 10 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 235.9 mg
  • Draslík 330.4 mg
  • Vláknina 2291.5 mg
  • Vitamín A 2291.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. Porce ryby omyjeme, osušíme a osolíme. Lososa pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme, přidáme žloutky a zakysanou smetanu. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako pórek. K pokrájené mrkvi a pórku přimícháme polovinu kari koření, mletou papriku a cayenský pepř. Takto připravenou zeleninu přendáme na talíř.

  • 2

    Porce candáta potřeme lososovým pyré a stranou bez kůže obtiskneme do zeleniny na talíři, přitlačíme.

  • 3

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby se zeleninou. Opékáme 4 minuty z každé strany. Máslo rozpálíme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme druhou polovinu kari, vývar a víno. Osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem a necháme zredukovat na 1/4 objemu. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Porce ryby servírujeme přelité kari omáčkou.

Komentáře k receptu