Telecí jazyk s ořechovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 40 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 975.2 mg
- Vláknina 6138.5 mg
- Vitamín A 6138.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyky nakrájíme na plátky a přendáme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, jednu cibuli a tymián, zalijeme teplou vodou a dáme vařit na 45 minut. Uvařené jazyky opláchneme studenou vodou a oloupeme. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. Rajčata nakrájíme na kostičky.
-
2
Olej rozpálíme přidáme zbytek česneku a cibule, nakrájená rajčata, ořechy a chilli. Zalijeme vínem, osolíme a necháme 15 minut vařit. Do hotové omáčky vrátíme jazyky a povaříme ještě 15 minut.