Tuňák s pikantní rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 858.2 mg
- Vláknina 4196.3 mg
- Vitamín A 4196.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka omyjeme a nakrájíme na plátky o síle 4 cm. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Petržel nasekáme na drobné kousky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na malé kostičky.
-
2
Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby, které osmažíme z obou stran. Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a posypeme cukrem. Dusíme do změknutí. Dušená rajčata propasírujeme přes síto, do omáčky vrátíme porce ryby a necháme prohřát. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby, servírujeme posypané petrželí.