Grilovaný humr s hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 1035.8 mg
- Vláknina 5801.3 mg
- Vitamín A 5801.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humry usmrtíme zapíchnutím nože do zadní části hlavy, mezi oči. Ponoříme je do vroucí osolené vody, zmírníme oheň a vaříme je 2 minuty. Vyjmeme je z hrnce a necháme mírně vychladnout. Potom je velkým nožem překrojíme na polovinu a oddělíme klepeta.
-
2
Prolisujeme dva oloupané stroužky česneku, petrželovou nať nakrájíme nadrobno.
-
3
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a osmažíme při 140°C na rostlinném oleji doměkka. Vyjmeme je z nádoby na smažení a nadbytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami. Zvýšíme teplotu oleje na 180°C, hranolky tam vrátíme a osmažíme dozlatova. Poté je necháme okapat na ubrousku.
-
4
Mezitím ve velké pánvi rozehřejeme máslo, do kterého jsme přidali prolisovaný česnek. Na malém ohni pánev pomalu několik minut zahříváme, přidáme petrželku a ochuceným máslem polijeme hranolky, osolíme je a opepříme.
-
5
Rozehřejeme gril, položíme na něj humry masem dospod a grilujeme je 4-6 minut. Podáváme s hranolky.