Nákyp z lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 13 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1758.2 mg
- Vláknina 30334.8 mg
- Vitamín A 30334.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu omyjeme. Lilky a cukety pokrájíme na plátky, rajčata na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory zbavíme slupek, a pokrájíme také na plátky. Papriky zbavíme jadřinců a pokrájíme na proužky.
-
2
Rozpálíme 10ml oleje a osmahneme na něm dozlatova česnek, poté přidáme rajčata a papriky a necháme dusit 20 minut.
-
3
Na dalších 10ml rozpáleného oleje osmažíme do zezlátnutí plátky brambor, poté necháme okapat na papírové utěrce. Takto připravené brambory naskládáme do zapékací mísy.
-
4
Na zbytku oleje osmažíme lilky a cukety. Potom je naskládáme na vrstvu brambor do zapékací mísy. Nakonec vše přelijeme směsí rajčat a paprik, osolíme, opepříme a necháme zapéct při 180°C 20 minut.