Jablková řýže se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
- Sacharidy 185 g
- Tuky 6 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 173 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 370.1 mg
- Vláknina 17057 mg
- Vitamín A 17057 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
-
2
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
-
3
Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V misce je smícháme s citronovou šťávou, přidáme do rýže, promícháme a vaříme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
-
4
Rýži s jablky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.