Sýrová omeleta s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2288 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 524.2 mg
- Draslík 208.3 mg
- Vláknina 2180 mg
- Vitamín A 2180 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky rozklepneme vejce, rozkvedláme, osolíme, opepříme, čedar nastrouháme na jemno, polovinu přimícháme k vejcím, v pánvi potřeme dno kouskem másla, nalijeme do pánve vejce se sýrem, chvilku necháme tuhnout a později za stálého pohybování pánví usmažíme omeletu. Nakládané olivy bez pecek nakrájíme na plátky, omeletu přendáme na talíř, poklademe plátky oliv, omeletu přehneme a povrch ještě posypeme zbytkem sýru.
-
2
Podáváme jako teplý předkrm nebo snídani.