Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 1211.2 mg
  • Vláknina 17094.8 mg
  • Vitamín A 17094.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vývar, přisypeme do něj nakrájenou cibuli, pórek a česnek, opepříme, osolíme a 10 minut vaříme přikryté pokličkou na středním ohni.

  • 3

    Vepřové maso naporcujeme na menší medailonky, které omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a potřeme pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, medailonky na něm prudce z obou stran osmažíme, během smažení ochutíme paprikou a osolíme. Pak oheň zmírníme a medailonky necháme ještě 5 minut smažit.

  • 4

    Jablko oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky, přimícháme je k zelenině a necháme vše ještě krátce prohřát.

  • 5

    Zeleninu s jablky rozdělíme na talíře, přidáme osmažené medailonky a podáváme.

Komentáře k receptu