Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 34 g
- Sodík 885 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 135.4 mg
- Draslík 1211.2 mg
- Vláknina 17094.8 mg
- Vitamín A 17094.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vývar, přisypeme do něj nakrájenou cibuli, pórek a česnek, opepříme, osolíme a 10 minut vaříme přikryté pokličkou na středním ohni.
-
3
Vepřové maso naporcujeme na menší medailonky, které omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a potřeme pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, medailonky na něm prudce z obou stran osmažíme, během smažení ochutíme paprikou a osolíme. Pak oheň zmírníme a medailonky necháme ještě 5 minut smažit.
-
4
Jablko oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky, přimícháme je k zelenině a necháme vše ještě krátce prohřát.
-
5
Zeleninu s jablky rozdělíme na talíře, přidáme osmažené medailonky a podáváme.