Smažená kachní prsa s červeným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 910.4 mg
- Vláknina 10779.5 mg
- Vitamín A 10779.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 167.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hlávky červeného zelí odstraníme vnější listy, odřízneme tuhý střed, zbylé listy omyjeme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Kachní prsa opláchneme studenou vodou, osušíme, odřízneme z nich tuk, maso příčně nakrájíme na tenké nudličky, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso na něm za stálého míchání osmažíme.
-
4
V druhé pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm za stálého míchání osmahneme nakrájené zelí. Pak přilijeme pomerančovou šťávu, promícháme, necháme přejít varem a podáváme s osmaženými kousky masa.