Africké vepřové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 21 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 442.3 mg
- Vláknina 529.3 mg
- Vitamín A 529.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, nakrájíme najemno a v misce důkladně utřeme s kmínem, paprikou a pepřem do pasty, kterou smícháme se 3 lžícemi oleje a octem.
-
2
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Obalíme je v připravené marinádě a přikryté necháme alespoň hodinu v chadničce.
-
3
Marinované kousky masa napícháme na grilovací jehly, v pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme na středním ohni ze všech stran přibližně 10 minut.
-
4
Vhodnou přílohou je pečivo a zeleninové saláty.