Ciambotta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 5 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 484.6 mg
- Vláknina 9518.8 mg
- Vitamín A 9518.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory a lilky nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší čtverečky. Celer nakrájíme nadrobno, cibuli nasekáme. Olivy necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
-
2
V kastrolu na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli s olivami. Přidáme lilky, promícháme a poté přidáme ostatní zeleninu. Ochutíme solí, 100ml vody a pod pokličkou dusíme cca 35min. Občas promícháme.
-
3
Hotovou ciambottu polijeme olivovým olejem, ozdobíme nasekanou petrželku a několika celými olivami. Podáváme horkou nebo studenou,jako salát nebo lze použít i jako příloha.