Telecí svíčková s mátou a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 15 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 630.9 mg
- Vláknina 834.2 mg
- Vitamín A 834.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 170C.
-
2
Maso ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem a vložíme do zapékací mísy vyložené čtyřmi velkými stonky máty. Cibuli nakrájíme na osminky a posypeme jí maso. Přidáme kapary opláchnuté od soli, přilijeme 100ml vína a pečeme 40min.
-
3
Poté dolijeme zbytek vína a pečeme ještě 10minut. Maso by mělo být šťavnaté a uvnitř lehce růžové.
-
4
Maso z trouby vyjmeme, zakryjeme alobalem a před naporcováním necháme 10min odpočívat.
-
5
Vypečenou šťávu rozmixujeme a přimícháme několik nasekaných lístků bazalky a máty.
-
6
Svíčkovou podáváme přelitou touto omáčkou.