Salát z čekanky a grapefruitu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 19 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 795.8 mg
- Vláknina 21397.5 mg
- Vitamín A 21397.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147.5 mg
- Vitamín E 9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku natrháme na kousky, omyjeme je a necháme v sítu okapat.
-
2
Grapefruit oloupeme, bílou slupku odstraníme a rozebereme ho na dílky a ty rozkrájíme. Pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu.
-
3
Mandle oloupeme a rozkrájíme na lupínky, které prudce osmažíme v rozpálené pánvi bez tuku.ˇ
-
4
Pomerančovou šťávu metlou v misce důkladně smícháme s hořčicí a olejem, dochutíme pepřem a solí.
-
5
V míse smícháme natrhané listy čekanky s nakrájeným grapefruitem, pokapeme připravenu marinádou, posypeme osmaženými mandlemi a podáváme.