Parmice na páře s mrkví a estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 135 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 69.7 mg
- Draslík 651.7 mg
- Vláknina 12706 mg
- Vitamín A 12706 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z parmice osolíme a cca 5min podusíme na páře.
-
2
Ze tří citronů vylisujeme šťávu, promícháme s olejem, špetkou soli a estragonem nakrájeným nahrubo.
-
3
Mrkev nakrájíme na kuchyňském robotu nebo struhadle na tenké, delší proužky a ochutíme ji připravenou zálivkou. Lžíci zálivky si ponecháme stranou.
-
4
Na talíři vytvoříme tzv. hnízdo z mrkve, na něj položíme filety parmice, přelijeme zbytkem zálivky a dozdobíme na dílky nakrájenou dužinou ze zbylého citronu.