Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 32 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 45.6 mg
- Draslík 604.8 mg
- Vláknina 12800 mg
- Vitamín A 12800 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.9 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze dvou citronu vylisujeme šťávu, z jednoho nakrájíme kůru nadrobno.
-
2
Tuňáka nakrájíme na větší kostky a smícháme s citronovou šťávou i kůrou ze 3 citronů. Ochutíme solí a necháme v lednici asi hodinu marinovat.
-
3
Mezitím nakrájíme našikmo fazolové lusky a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, ochutíme polovinou oleje a šťávou vylisovanou ze zbylého citronu.
-
4
Mandlové lupínky krátce orestujeme na teflonové pánvi.
-
5
Tuňáka vyjmeme z marinády, ochutíme zbylým olejem, podáváme na fazolových luscích. Posypeme mandlovými lupínky.