Papriková polévka s tuňákem
Suroviny
- 300 g Brambory
- 400 g Tuňák obecný
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 5 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 803.2 mg
- Vláknina 7739.8 mg
- Vitamín A 7739.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíem na kousky. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli s česnekem, pak přisypeme nakrájenou papriku a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom do pánve přidáme rajčata i s nálevem, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme a dochutíme pepřem a solí.
-
3
Ke směsi poté přidáme nakrájené brambory, přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vaříme přikryté pokličkou, až brambory změknou.
-
4
Tuňáka opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme ho na kousky a smícháme s mletou paprikou. Kousky ryby ke konci vaření vmícháme do hrnce k zelenině. Hrnec odstavíme z ohně a směs necháme pod pokličkou ještě chvíli prohřívat.