Sklářská kyselice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 9 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 688.9 mg
- Vláknina 8425 mg
- Vitamín A 8425 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce dobře omyjeme, dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky.
-
2
Do vroucí osolené vody (0,4 l) vlijeme velmi husté kysané mléko (nepasterizované). Nemícháme, musí se nám samo ve vodě vysrážet na kousky tvarohu. Polévku podle chuti dosolíme. Omyjeme pažitku a drobně ji pokrájíme.
-
3
Na talíře dáme teplé rozkrájené brambory, lžičku pažitky, zalijeme je kyselicí a podáváme.