Krůtí roláda plněná špenátem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 dl Voda pitná
- 1 dl Vývar zeleninový
- 1.17 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 99.6 mg
- Draslík 954.3 mg
- Vláknina 5398.3 mg
- Vitamín A 5398.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát omyjeme ve studené vodě, natrháme na malé kousky a velmi krátce povaříme v osolené vodě. Pak ho slijeme, necháme v sítu pod studenou vodou zchladit a okapat.
-
2
Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
-
3
V míse smícháme vychladlý špenát, nakrájený česnek, citronovou šťávu a půl lžičky oleje.
-
4
Krůtí prsa naporcujeme na řízky, omyjeme je, osušíme a naklepeme. Pak na ně rozprostřeme špenátovou směs, zavineme je, opepříme a osolíme.
-
5
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Dáme si stranou dvě lžíce oleje a na zbylém množství oleje si v pánvi papriky krátce smažíme, potom je přikryjeme a 15 minut dusíme na středním ohni. V případě potřeby přilijeme zeleninový vývar.
-
6
V druhé pánvi si na zbylých dvou lžicích oleje ze všech stran osmažíme závitky, pak je vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Do výpeku přimícháme zakysanou smetanu, omáčku necháme přejít varem a podle chuti opepříme a osolíme.
-
7
Závitky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušené papriky a podáváme.