Treska s pomeranči a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 11 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 1264.2 mg
- Vláknina 12207.5 mg
- Vitamín A 12207.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na servírovací talíře.
-
2
V misce z octa, pepře a soli smícháme marinádu, kterou rukolu na talířích pokapeme.
-
3
Tresku omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme.
-
4
Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu do misky, druhý oloupeme a příčně nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej, porce ryby na něm prudce osmažíme z obou stran, pak je vyjmeme. zabalíme do alobalu a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
-
6
Do vypečené šťávy v pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a krátce ji povaříme. Potom metlou postupně vmícháme kousky másla, přidáme nakrájenou bazalku a plátky pomeranče a vše už jen krátce
-
7
prohřejeme.
-
8
Porce ryby dáme na rukolu, zalijeme omáčkou z pánve, přidáme plátky pomeranče a podáváme.