Dušený losos s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 9 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 693.3 mg
- Vláknina 843 mg
- Vitamín A 843 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a sůl, směsí potřeme omyté porce ryby. Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Do hrnce dáme dnem vzhůru misku a přilijeme tolik vody, aby dno misky bylo alespoň 2 cm nad její hladinou.
-
3
Porce ryby položíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a na ni i kolem ní dáme plátky citronu. Talíř dáme na dno misky v hrnci, hrnec přikryjeme utěrkou a vodu přivedeme k varu. Rybu vaříme v páře na středním ohni 5 až 10 minut doměkka.
-
4
Dušeného lososa podáváme posypaného kolečky jarní cibulky.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.