Grilované ďábelské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1080 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 73 g
- Sodík 19964 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 1427.6 mg
- Vláknina 11253.3 mg
- Vitamín A 11253.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, podélně rozkrojíme, vykostíme a rozklepeme. V misce přichystáme marinádu. Vlijeme do ní olivový olej, přidáme vymačkanou šťávu z citronu a limetky. Přiložíme snítku rozmarýnu a posypeme pepřeme a chilli kořením, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku. Připravené kuře vložíme do marinády a přemístíme do chladničky, kde maso necháme alespoň 4 hodiny odležet. Marinované kuře grilujeme.
-
2
Brambory oškrábeme a vložíme do vody osolené mořskou solí. Uvaříme, pak přendáme na pečicí plech. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme brambory při této teplotě 10 minut. Nakonec je rozkrojíme na poloviny a ještě dáme na gril.