Jablečný mošt neslazený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 401.3 mg
- Vláknina 14250 mg
- Vitamín A 14250 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralá, nakyslá jablka. Omyjeme je, očistíme, prolisujeme. Necháme chvíli stát, jakmile pustí šťávu, přecedíme přes plátno nebo čistou tekutinu stáčíme gumovou hadičkou.
-
2
Rozlijeme do láhví, uzavřeme (nebo převážeme celofánem) a srovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na suchém a tmavém místě.