Jablkové křížaly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 214 mg
- Vláknina 7600 mg
- Vitamín A 7600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtiny a poté na silnější plátky. Ihned krátce ponoříme do vody smíchané s octem, abychom zachovali barvu. Scedíme, necháme okapat, rozložíme na plech a v otevřené, mírně vyhřáté troubě usušíme. Po vychladnutí podáváme, nebo uchováváme na suchém místě.