Jablkové křížaly

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 l Voda pitná
  • 2 kg Jablka
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtiny a poté na silnější plátky. Ihned krátce ponoříme do vody smíchané s octem, abychom zachovali barvu. Scedíme, necháme okapat, rozložíme na plech a v otevřené, mírně vyhřáté troubě usušíme. Po vychladnutí podáváme, nebo uchováváme na suchém místě.

Komentáře k receptu