Smažený lilek s česnekem a se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Lilek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.62 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 319.9 mg
  • Vláknina 9187.3 mg
  • Vitamín A 9187.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme 3 lžíce olivového oleje s citronovou šťávou, směs dochutíme pepřem a solí. Sýr rozdrobíme, lilek omyjeme, okapaný nakrájíme na 1 cm silné plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a plátky lilku na něm smažíme do zlatova po 5 minut z obou stran. Během smažení k lilku přidáme česnek.

  • 3

    Usmažené lilky rozložíme na talíře, dochutíme oreganem, pepřem, solí, pokapeme připraveným ochuceným olejem, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu