Salát ze skleněných nudlí
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Med včelí
- 40 g Rajčata
- 20 g Petržel - nať
- 120 g Nudle skleněné
- 20 g Cibule červená
- 6 g Koriandr čerstvý
- 10 g Koriandr čerstvý
- 40 g Shiitake houby
- 10 g Chilli paprička zelená
- 24 ml Citronová šťáva
- 24 ml Omáčka rybí
- 24 ml Omáčka rybí
- 24 ml Limetková šťáva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1925 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 383.6 mg
- Vláknina 4064.5 mg
- Vitamín A 4064.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvičce na rozehřátém másle orestujeme na středně silné nudličky nakrájené houby, které necháme vychladnout.
-
2
Do vhodné kuchyňské nádoby dáme listy koriandru, oloupané česneky, med, vlijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, přidáme nakrájené chilli papričky a ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme.
-
3
Do hrnce s vroucí vodou namočíme přibližně na 5 minut skleněné nudle. Až budou průhledné a dají se ohýbat, tak je scedíme, necháme vychladnout a okapat. Okapané nudle dáme do mísy, zalijeme je připraveným dresinkem a promícháme. Přidáme vychladlé houby, koriandr, na silné plátky nakrájenou červenou cibuli, nakonec na dílky nakrájená rajčata a vše dobře promícháme.
-
4
Do surovin v míse vmícháme okapané těstoviny, podle vlastní chuti dochutíme rybí omáčkou, citrónovou šťávou, případně pepřem a ještě jednou zamícháme.
-
5
Hotový salát rozložíme na talíře a podáváme. Každou porci ozdobíme lístky petrželové natě.