Čekankový salát s hruškami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 9.8 mg
- Draslík 477.4 mg
- Vláknina 15321.5 mg
- Vitamín A 15321.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme jogurt se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
-
2
Červenou čekanku omyjeme, necháme okapat a lístky natrháme na menší kousky.
-
3
Hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou.
-
4
Natrhanou čekanku a plátky hrušek rozložíme na servírovací talíře, přelijeme jogurtovou směsí, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.