Pomazánka z uzených rybích filet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Makrela uzená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kaviár
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 915 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 713.9 mg
  • Vláknina 12652.8 mg
  • Vitamín A 12652.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším hrnku si rozpustíme máslo a odložíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně ji orestujeme na rozpuštěném másle. Odstavíme z plotny a vyjmeme z pánve do mísy i s máslem.

  • 2

    K cibuli přidáme uzené ryby a vidličkou je rozmačkáme. Pečlivě promícháme. Dochutíme solí, pepřem a lžící citronové šťávy.

  • 3

    V toastovači lehce opečeme toasty. Natřeme je pomazánkou. Šalotku nakrájíme na kolečka, citron rozkrájíme na klínky. Citronovými klínky a šalotkou ozdobíme toasty a přidáme ještě kupičku kaviáru.

Komentáře k receptu