Neslazená zavařená jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 214 mg
- Vláknina 7600 mg
- Vitamín A 7600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralá, možno i padaná jablka. Omyjeme je, očistíme a nakrouháme na plátky nebo hrubé nudle. Rozdělíme do čistých sklenic a důkladně upěchujeme.
-
2
Zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut.
-
3
Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.