Meloun s okurkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Feta
  • 1.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Meloun Cantaloupe
  • 3 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 660.2 mg
  • Vláknina 7471 mg
  • Vitamín A 7471 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounu odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykrajovačem z dužiny vykrojíme kuličky a šťávu z melounu zachytíme do misky. Cherry rajčata (červená i žlutá) omyjeme a osušíme. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr též nakrájíme na kostičky a spolu s okurkou a rajčaty dáme do mísy k vykrojeným kuličkám melounu.

  • 2

    Připravíme si dresing - vinaigrettu: koriandr omyjeme a drobně pokrájíme. Do olivového oleje vmícháme sůl, pepř, mletý římský kmín a mletý koriandr, malinový ocet a pokrájený koriandr.

  • 3

    Salát polijeme vinaigrettou a servírujeme.

Komentáře k receptu