Meloun s okurkou a sýrem
Suroviny
- 200 g Sýr Feta
- 1.5 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 8 ks Rajčata
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Meloun Cantaloupe
- 3 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 3 polévková lžíce Ocet malinový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 10 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 660.2 mg
- Vláknina 7471 mg
- Vitamín A 7471 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounu odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykrajovačem z dužiny vykrojíme kuličky a šťávu z melounu zachytíme do misky. Cherry rajčata (červená i žlutá) omyjeme a osušíme. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr též nakrájíme na kostičky a spolu s okurkou a rajčaty dáme do mísy k vykrojeným kuličkám melounu.
-
2
Připravíme si dresing - vinaigrettu: koriandr omyjeme a drobně pokrájíme. Do olivového oleje vmícháme sůl, pepř, mletý římský kmín a mletý koriandr, malinový ocet a pokrájený koriandr.
-
3
Salát polijeme vinaigrettou a servírujeme.