Olihně s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 32 g
- Sodík 2128 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 1452 mg
- Vláknina 12027.5 mg
- Vitamín A 12027.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.7 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, řapíky celeru, pórek a česnek. Mícháme a opékáme na mírném ohni, až zelenina změkne. Vložíme čisté olihně, pokrájené na proužky, sůl, pepř, ještě pár minut orestujeme. Podlijeme vínem, zvolna dusíme 15 minut. Vmícháme čtvrtky rajčat a dusíme dalších 5 minut, odstavíme, zakryjeme, uchováme teplé.
-
2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z listů mangoldu otrháme řapíky, vhodíme do vroucí vody. Vaříme 5 minut, potom přidáme natrhané zbytky listů, odstavíme. Mangold scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpálíme olivový olej, vložíme nasekaný česnek, chilli papričku a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme okapaný mangold, za stálého míchání opékáme, až budou řapíky měkké. Osolíme, opepříme, rozdělíme na jednotlivé talíře, doplníme olihněmi se zeleninou.