Pstruh smažený v mandlové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 26 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 198.2 mg
- Draslík 784.3 mg
- Vláknina 11339.8 mg
- Vitamín A 11339.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme. Mandle i část pažitky smícháme na talíři s trochou pepře a soli. Vajíčka rozšleháme v misce.
-
2
Pstruha omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce ryby vložíme do rozšlehaného vajíčka, následně obalíme v mandlové směsi.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, obalené porce na něm z každé strany smažíme přibližně 5 minut do zlatova.
-
4
V osolené vodě uvařenou rýži smícháme s pažitkou. Hrníček nebo misku vymažeme máslem, vložíme rýži, upěchujeme a vyklopíme na servírovací talíř. Přidáme porci ryby, posypeme pažitkou a podáváme.