Pstruh smažený v mandlové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 500 g Pstruh
  • 300 g Rýže loupaná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 198.2 mg
  • Draslík 784.3 mg
  • Vláknina 11339.8 mg
  • Vitamín A 11339.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme. Mandle i část pažitky smícháme na talíři s trochou pepře a soli. Vajíčka rozšleháme v misce.

  • 2

    Pstruha omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce ryby vložíme do rozšlehaného vajíčka, následně obalíme v mandlové směsi.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, obalené porce na něm z každé strany smažíme přibližně 5 minut do zlatova.

  • 4

    V osolené vodě uvařenou rýži smícháme s pažitkou. Hrníček nebo misku vymažeme máslem, vložíme rýži, upěchujeme a vyklopíme na servírovací talíř. Přidáme porci ryby, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu