Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hroznové víno
  • 400 g Meloun žlutý
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Avokádo
  • 2 špetka Sůl
  • 3 balení Jablko granátové
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • 3 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 868.6 mg
  • Vláknina 17113.9 mg
  • Vitamín A 17113.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá granátová jablíčka rozpůlíme, vyjmeme z nich semena a odložíme je do mísy. Bílé hroznové víno (nejlépe bez pecek) omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na poloviny. Žlutý medový meloun omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka, meloun rozkrájíme na plátky, které oloupeme a nakrájíme na kostky. Omytá a osušená avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Rozložíme je ozdobně na talířky a pokapeme limetkovou šťávou. Citrónovou mátu omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, který vymícháme s 2 lžičkami medu. Za stálého míchání přidáme malinový ocet, sirup z granátových jablíček (grenadinu), citrónový pepř a sůl. V míse promícháme semena z granátových jablíček, hrozno, meloun a mátu s marinádou. Ovocnou směs poklademe na rozložené plátky avokáda, přelijeme zbývající šťávou a servírujeme.

Komentáře k receptu