Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem
Suroviny
- 400 g Hroznové víno
- 400 g Meloun žlutý
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 2 ks Avokádo
- 2 špetka Sůl
- 3 balení Jablko granátové
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Ocet malinový
- 3 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 18 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 868.6 mg
- Vláknina 17113.9 mg
- Vitamín A 17113.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá granátová jablíčka rozpůlíme, vyjmeme z nich semena a odložíme je do mísy. Bílé hroznové víno (nejlépe bez pecek) omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na poloviny. Žlutý medový meloun omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka, meloun rozkrájíme na plátky, které oloupeme a nakrájíme na kostky. Omytá a osušená avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Rozložíme je ozdobně na talířky a pokapeme limetkovou šťávou. Citrónovou mátu omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme nadrobno.
-
2
Do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, který vymícháme s 2 lžičkami medu. Za stálého míchání přidáme malinový ocet, sirup z granátových jablíček (grenadinu), citrónový pepř a sůl. V míse promícháme semena z granátových jablíček, hrozno, meloun a mátu s marinádou. Ovocnou směs poklademe na rozložené plátky avokáda, přelijeme zbývající šťávou a servírujeme.