Studená polévka ze zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 559.3 mg
- Vláknina 4017.3 mg
- Vitamín A 4017.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme. Okurku, česnek a cibuli oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do mixéru, přilijeme polovinu rajčatové šťávy, citronovou šťávu a olej. Vše rozmixujeme, poté přelijeme do mísy, přidáme zbylou rajčatovou šťávu, dochutíme pepřem, solí, promícháme a uložíme do chladna.
-
2
Bazalku omyjeme, nasekáme nahrubo.
-
3
Studenou polévku nalijeme do misek, posypeme bazalkou a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou bagety.