Medové cibulky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1826 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 188 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 432.4 mg
- Vláknina 9849.6 mg
- Vitamín A 9849.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 77.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé perlové cibulky očistíme. Omyjeme meduňku, mátu a čerstvou majoránku. Vodu z bylinek setřepeme a necháme je důkladně oschnout. Potom z bylinek otrháme lístky.
-
2
V teflonové pánvi rozpálíme olej. Cibulky osmažíme dozlatova, přidáme 2 lžíce medu, promícháme a pod pokličkou dusíme 2 minuty. Poté za stálého míchání přilijeme bílé víno, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme 5 minut.
-
3
Podušené vychladlé cibulky vložíme do lahve, promícháme s bylinkami, čerstvě pomletým pepřem a dolijeme olejem.
-
4
Sklenici s cibulkami uzavřeme, odložíme na chladné a tmavé místo.