Medové cibulky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 7.5 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1 kg Cibule
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 3 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1826 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 432.4 mg
  • Vláknina 9849.6 mg
  • Vitamín A 9849.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 77.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé perlové cibulky očistíme. Omyjeme meduňku, mátu a čerstvou majoránku. Vodu z bylinek setřepeme a necháme je důkladně oschnout. Potom z bylinek otrháme lístky.

  • 2

    V teflonové pánvi rozpálíme olej. Cibulky osmažíme dozlatova, přidáme 2 lžíce medu, promícháme a pod pokličkou dusíme 2 minuty. Poté za stálého míchání přilijeme bílé víno, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme 5 minut.

  • 3

    Podušené vychladlé cibulky vložíme do lahve, promícháme s bylinkami, čerstvě pomletým pepřem a dolijeme olejem.

  • 4

    Sklenici s cibulkami uzavřeme, odložíme na chladné a tmavé místo.

Komentáře k receptu