Pohankové nudle s kapustou a brokolicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Brokolice
  • 40 g Kapusta růžičková
  • 40 g Mandle plátky
  • 20 g Sójové výhonky
  • 140 g Nudle pohankové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka datlová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 114.8 mg
  • Vláknina 4476.5 mg
  • Vitamín A 4476.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohankové nudle uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou podle návodu na balíčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Udržujeme teplé. Kapusty překrojíme napůl, brokolici rozdělíme na malé růžičky.

  • 2

    Do pánve vlijeme sezamový olej, zahřejeme ho, přidáme brokolici a kapusty. Zeleninu za občasného míchání orestujeme. Přisypeme sójové klíčky a omáčku, mícháme a zahříváme, aby směs zhoustla. Pánev stáhneme ze sporáku, vmícháme teplé nudle, podle chuti pepř, sůl, přimícháme mandle. Všechny suroviny dobře promícháme.

  • 3

    Připravené jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu